De Beyerd

Gesloten op dinsdag

Toon openingstijden

cafés - De Beyerd - kaartoverzicht

De Beyerd

Begin jaren zeventig waren nog maar weinig Nederlanders bekend met de rijke Belgische biercultuur. Wilde je een Belgische bierspecialiteit drinken, dan was je genoodzaakt de grens over te steken. Zo ook Piet de Jongh die regelmatig naar België afreisde om daar te genieten van het vorstelijk gerstenat. Voorzichtig probeerde hij ook in zijn eigen café eens een kratje Westmalle of Geuze te slijten.

Met succes kunnen we wel zeggen, dertig jaar later is de Beyerd uitgegroeid tot een internationaal bekend biercafé en is Piet een echte autoriteit op biergebied geworden. Door de Belgische brouwers is hij zelfs tot "Ridder in de Orde van de Roerstok" geslagen, een zeer bijzondere onderscheiding, toch zeker voor een Nederlandse kastelein.

Op dit moment serveert de Beyerd zo'n 125 verschillende bierspecialiteiten. De meeste van de fles, maar ook 14 van het vat waarvan minimaal 5 uit eigen brouwerij. De Beyerd is aangesloten bij de "Alliantie van Biertapperijen". Een vereniging van een 50-tal bijzondere biercafés welke samen maandelijks een uniek "Bier van de Maand" tappen.
Begin 1991 traden Mikel en Orson officieel in dienst van de Beyerd. Opgegroeid in het caféleven onder de vleugels van een actief ondernemer onstond al snel de drang naar een nieuwe uitdaging. De op til staande verbouwing van het magazijn bracht hen op het idee de Beyerd uit te breiden met een restaurant. Na een jaar intens verbouwen is het dan zover.
1 september 1992 opent Restaurant de Beyerd zijn deuren. Ook hier is bier de spil van het succes. De keuken van de Beyerd serveert voornamelijk gerechten bereid met Nederlandse en Vlaamse bier- specialiteiten. Binnen het jaar begint het restaurant een bijzondere activiteit: "Een Culinaire Klant als Gastkok".
Samen met chefkok Piet Groenhof bereiden in tien jaar zo'n 100 gastkoks hun favoriete recepten. Ter gelegenheid van 10 jaar Restaurant brengt de Beyerd een CD-ROM uit met daarop 100 Gastkok-recepten aangevuld met specialiteiten uit eigen keuken. De inhoud van deze CD kunt u ook op onze website vinden. Met de komst van de brouwerij heeft ook het restaurant een nieuwe dimensie gekregen.
Openingstijden

Gesloten
Opent morgen om 10.00
maandag10.00 - 1.00
dinsdagGesloten
woensdag10.00 - 1.00
donderdag10.00 - 1.00
vrijdag10.00 - 2.00
zaterdag12.00 - 2.00
zondag10.00 - 1.00

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De eencafe.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

De Beyerd
Boschstraat 26
4811GH Breda

+31 (0)76 5214265

Links

Website
-

Deel deze pagina

De+Beyerd img